2018 Gayrimenkul ve Konut Raporumuz yayınlandı

Emlak Konut GYO A.Ş. 65 yılı aşkın bir süredir kesintisiz olarak Türk İnşaat ve Gayrimenkul Sektörünün önemli bir kurumu olmuştur. Yılların getirdiği kurum kültürü ve yönetim anlayışımız gereği, ülkemizdeki konut sektörünün yakından analizi Emlak Konut GYO A.Ş. için yönetsel bir araç olmuştur. Şirketimiz uzun yıllarda yarattığı marka değeri ile gayrimenkul sektöründe standartları daima yukarıya çekecek bir yönetim anlayışına sahiptir. Özellikle inşaat sistemleri, tasarım, çevreye duyarlılık ve iş yapım şekilleri ile lider olma görevini, sosyal bir bilinçle yerine getirmektedir.

Türkiye’de 2001 krizinden sonra gerek ülke gerekse sektör adına elde ettiğimiz kazanımların neticesinde inşaat ve gayrimenkul sektöründe çok ciddi ilerlemeler sağlanmıştır. Söz konusu ilerlemelerde Emlak Konut GYO A.Ş. olarak inşaat sektörüne katkı konusunda üstümüze düşen çaba fazlasıyla yerine getirilmektedir.

Günümüzde en önemli değerin ‘gerçek bilgi’ olduğunu bilen şirket yönetimimiz bu amaçla tüm ilgililer için ‘Gayrimenkul ve Konut Raporu’ hazırlatılarak kullanımlarına sunulmuştur. Amacımız inşaat ve konut sektörü ile ilgili doğru, anlaşılır ve yorumlanabilen bilgi vermektir.

2014 yılı III. çeyreğinde yayımlamaya başladığımız bu çalışma gerek yerli gerekse yabancı yatırımcı, analist, paydaş ve sektör ilgililerinden büyük ilgi görmüştür. Sektörümüzün doğru bir şekilde anlatılması amacıyla rapor yayın sıklığımız gelen talepler doğrultusunda, altı aylık dönemler halinde hazırlanmaya başlanmıştır.

Sekizincisi yayımlanan raporumuzda, makroekonomik (küresel düzeyden, ülke ve sektör boyutuna doğru) gerçekleşmeler ve bunlarla ilgili genel beklentilerin ardından inşaat-konut sektörü ile ilgili analizler yer verilmiştir.Kamuoyunda 2019 yılı İnşaat ve gayrimenkul sektörüne ait beklenti ve tahminler sıklıkla dile getirilmektedir. Raporumuz bu tip beklentileri ve analizleri daha sağlıklı kılmak adına verileri dayanakları ile değerlendirip ilgililerin dikkatine sunmuştur. Sektörle ilgili bilgilerin şeffaf bir şekilde dile getirilip değerlendirilmesi ilgili pazarın etkinliğini de artıracak olup, fiyat ve benzeri tartışmalara da ışık tutacaktır.

Raporumuzu tüm sektör katılımcılarının ilgisine sunarız.